Nagy Gergő 2022-12-14
szerszámok

Jól tudjuk, hogy sokan vannak, akik időnként szeretnek barkácsolgatni, megjavítani dolgokat, és rendelkeznek néhány szerszámmal is otthon. Vannak problémák, amiket különösebb szaktudás és tapasztalat nélkül is meg lehet oldani, ilyen például a mosdó szifon szétszedése és időnkénti kitisztítása. Egy csaptelep, mosdókagyló vagy zuhanykabin újra cserélése még szintén megoldható saját kezűleg, ám egyrészt munkaigényes, másrészt körültekintést igényel és kockázatokkal is jár. Mindenképpen észben kell tartani, hogy ha a beszerelés elsőre sikeresnek is tűnik, rövid időn belül előjöhetnek olyan gondok, amik a szakszerűtlen beszerelésből adódnak. Nem egy olyan lakást láttunk már, amikor minket hívtak, miután a rosszul beszerelt zuhanykabin miatt a víz elárasztotta a fél lakást.

Aztán természetesen vannak olyan problémák, amik mindenképpen szerelőért kiáltanak, ilyen például a csőtörés.

Már az eltört, vagy elrepedt cső pontos helyének a megtalálása is gyakran speciális eszközöket igényel, mint például hőkamera, de a javítás értelemszerűen szaktudást és hozzáértést követel. Ha bekövetkezik a csőtörés Budapest, vagy valamelyik környező település területén, egy percet se várjon, hívjon minket azonnal éjjel-nappal elérhető telefonszámunkon!

Cégünk több, mint tíz éve foglalkozik vízszereléssel, és ha minket választ, biztos lehet benne, hogy minőségi munkát kap, méghozzá a lehető leggyorsabban és fix árakon. A csőtörés árak számos, különböző tényezőtől függnek, ezért pontos árajánlatot csak a helyszíni felmérés után tudunk adni. Ez az ár azonban fix, tehát azt nem a munka közben találjuk ki.

A sokéves tapasztalat és az elhivatottság bár nagyon fontos a szakmánkban, nem elhanyagolható a legújabb eljárások és technológiák ismerete és használata sem.

Például ha a víz egy fal mögött folyik el egy sérült csőből, a régi, „hagyományos” eljárás bizony a kérdéses fal bontása, hogy hozzáférjünk a törött csőhöz. Ma már azonban rendelkezünk egy BCG nevű folyékony tömítő anyaggal, aminek segítségével gyakran el tudjuk hárítani a csőtörést bontás nélkül is, ami nyilvánvalóan sokkal olcsóbb, gyorsabb és kívánatosabb megoldásnak számít. Sajnos vannak helyzetek, amikor sajnos a bontás már elkerülhetetlen, például ha a fal teljesen átázott és tönkrement.

Ha minket hív, nem „csak” egy szerelőt kap, hanem csapatban dolgozunk, tehát a problémákra a lehető legideálisabb megoldásokat is megtaláljuk, a „több szem többet lát” elv alapján. Emellett a munka így sokkal hatékonyabb és gyorsabb is lesz, ami mindenkinek jó, hiszen természetesen nem órabérben dolgozunk.