Nagy Gergő 2020-02-07
koszorú rendelés

A sírcsokrok és koszorúk a temetési szertartások elengedhetetlen elemeinek számítanak.

Azonban a temetéshez kapcsolódó gyakorlati feladatok rendkívül megterhelőek a gyászolók számára, ezért ilyenkor bármilyen segítség és könnyítés aranyat ér. Ezen okból nálunk elérhető a sírcsokor és koszorú rendelés online és telefonon is.

A választásnál rengeteg szempontot kell figyelembe venni, például, hogy hová kerül a koszorú, milyen típusú temetésről van szó és hogy milyen közeli kapcsolatban álltunk az elhunyttal, de természetesen a költségek sem mellékesek. A csokor és koszorú rendelés online gyors és kényelmes megoldás, ráadásul a választást nagyban megkönnyítik a termékek fényképei, pontos méreti és persze a feltüntetett árak.

Választékunk rendkívül széles, és a koszorúk alapvetően négy különböző kategóriákba sorolhatóak. A legnépszerűbbnek az álló koszorúk számítanak. Elsősorban a közelebbi hozzátartozóknak illik ilyet rendelnie, mivel a temetési szertartás központi elemének számít. Ennek megfelelően a mérete is igen jelentős, szinte mindig nagyobb 70 centiméternél, de gyakran nagyobb, mint másfél méter.

Ezzel szemben a fekvő koszorú minden esetben kisebb az állónál, általában az elhunyt barátai, vagy távolabbi rokonok szokták rendelni.

Jellemzően 16-20 szál virágból kötjük. A fekvő koszorúk csoportjába tartozik a görög koszorú is. Ez hazánkban még újdonságnak számít, azonban már nem lehet ritkaságnak nevezni, mivel szemmel láthatóan elterjedőben van. Középen üres, alakja lehet kör, ovális vagy akár négyszögletű is. Meglehetősen látványos, azonban elkészítése is hosszabb időt vesz igénybe, mint más koszorúké, ezért több nappal korábban kell megrendelni. Ára is ennek megfelelően magasabb, mint más típusoké.

Meg kell még említeni az úszókoszorút. Hajós temetéseken használatos, és a belsejébe kerül az urna. Miután vízbe engedték, lassan merül el, és még egy ideig mutatja az urna helyét a víz alatt.

Koszorúk és csokrok mellett egyéb kegyeleti virágdíszek is rendelhetőek tőlünk telefonon vagy online, amiket Budapest összes temetőjébe és templomába díjmentesen kiszállítunk.