Nagy Gergő 2018-06-25
állásinterjú

Amikor álláshirdetéseket böngészik, gyakran futhat olyan hirdetésekbe, ahol nem szerepel a hirdető vállalat, vagy nem tüntetik fel, hová is keresnek munkaerőt; ennek oka leggyakrabban az, hogy a munkatársat kereső vállalkozás helyett a hirdetést egy megbízott  állásközvetítő cég adja fel.

Még az állásinterjú előtt érdemes tisztázni a pontos feladatkört,

a munkavégzés helyét és a fizetési igényt, ugyanis a fejvadász ismeri megbízója humán erőforrásokra szánt pénzügyi keretét. Ha az állásinterjút közvetítő cég – a köznyelvben gyakran csak fejvadász – végzi, az némileg eltérhet a megszokottól, azonban ezt könnyen előnyünkre fordíthatjuk. Egy ilyen állásinterjún nem a leendő főnökével beszél, így őszintébben kifejtheti, miért döntött munkahelyváltás mellett, vagy mit szeret és mit nem a munkájában.

A fejvadász érthető okokból szeretne biztosra menni, hogy a megfelelő embert viszi a megbízójának, így várható referenciák elkérése és személyiségteszt is. Elképzelhető, hogy a megbízó cég mégsem ideális munkahely Önnek, azonban a közvetítő ajánlhat az Ön számára másik vállalatot egyéb kontaktjai közül.

A zalaegerszegi R&M Konzultációs Kft. egy ilyen, munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég, ami a gyártás, a supply chain és a termelés területén nyújt hatékony megoldásokat.

Mátyás Mónika
Ügyvezető Igazgató
R&M Konzultációs Tanácsadó Kft.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .