Nagy Gergő 2018-05-22

A Monster.hu karrierportálon nem csupán állások közül böngészhetsz, hanem hasznos tippekkel, tanácsokkal is ellátunk, továbbá a munka világával kapcsolatos témákról szóló cikkeket is olvashatsz.

Az egyik ilyen fontos téma a felmondás.

Kicsi piac, személyes jó hírnév, referenciák… többek közt ezek miatt is körültekintően kell eljárnunk, ha felmondunk a munkahelyünkön.

A felmondásnak – csakúgy, mint az elbocsátásnak – szabályai vannak.

A felmondás kizárólag írásban érvényes, a bejelentés előtt pedig mindenképpen egyeztessünk időpontot a főnökünkkel. Ekkor érdemes megköszönni a lehetőséget, a tudást, amit szereztünk az adott helyen, esetleg jegyezzük meg, hogy nyitottak vagyunk későbbi együttműködésre.

A felmondási idő alatt továbbra is „teljes gőzzel”, lelkiismeretesen dolgozzunk, tanítsuk be a helyünkre érkező új munkatársat.

Távozáskor ne kritizáljuk a céget, sem az ott maradókat. Ez rontja a rólunk alkotott képet, és a maradó kollégák között is feszültséget szülhet.  Célszerű harag nélkül távozni a munkahelyről felmondás után, ezzel egyrészt saját hitelességünk miatt tartozunk magunknak, másrészt a csekély piac miatt reális lehetőség, hogy később – akár évek múlva – visszakerülünk ugyanehhez a vállalkozáshoz. Ha jóban voltunk a kollégákkal, köszönetet mondhatunk nekik a támogatás és a baráti viszony miatt, ezáltal a rólunk kialakult pozitív kép erősödik, és a kapcsolati hálónk is megmarad.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .