Nagy Gergő 2021-03-13

Ha régi kazánja már hangos, a biztonsági szelepe csöpög, elavult, és túl sok gázt fogyaszt, valószínűleg elérkezett a gázkazán csere ideje.

Sokszor a meghibásodott kazánt drágább megjavítani, mint újat venni, ami szintén cseréhez vezet. Amennyiben Ön is belekezd fűtése korszerűsítésére, keresse a Gázprojekt hozzáértő munkatársait!
A teljes folyamatot ránk bízhatja, ugyanis fontos tudni, hogy a gázkazán csere nem csupán abból áll, hogy beszerzünk egy új készüléket, és azt beszereljük. Először is, engedélyek beszerzésére van szükség; a területileg illetékes kéményseprő vállalat kér egy hő- és áramlástechnikai számítást a kémény átvételezéséhez. Ezt követi a konkrét szerelés, majd a kéményseprő szakember kiszáll a helyszínre, rendben átveszi a kéményt, és 1-3 hét után megkapjuk a végleges kéményseprő ipari szakvéleményt. A következő lépés a területileg illetékes gázszolgáltató felé történő lejelentés, majd végül a márkaszerviz garanciálisan üzembe helyezi a gázkészüléket.

Egyszerűsített gázkazán cserére is van lehetőség, amennyiben az új, beszerelendő készülék teljesítménye nem haladja meg a meglévő, cserélendő készülék teljesítményét, illetve legfeljebb 36 kW teljesítményű, továbbá csere nem jár a gázvezeték átalakításával vagy cseréjével, tehát nincs szükség például hegesztésre.

Gázkazán csere mellett kéménybéleléssel kapcsolatban is forduljon hozzánk bizalommal!

Ha az épületnek már van bélelt kéménye, a meglévő béléscsövet nem kell kidobni, mivel távtartó konzolok használatával bele lehet húzni egy kisebb méretű nyomócsövet, és már meg is van a kémény belső átalakítása. Ennek előnye, hogy viszonylag olcsó, nem kell nagyon megbontani a kéményt és gyorsan elvégezhető.

A kéménybélelés anyaga lehet furánflex vagy saválló acél.
Cégünk immár évtizedek óta végez víz-, gáz-, és fűtésszerelést a legmagasabb színvonalon, ezért Budakalász, Óbuda, Szentendre, Pomáz, Pilisvörösvár, Csobánka, Tahi, Üröm és Leányfalu területén keressen minket bizalommal, garantáltan nem bánja meg, ha minket választ!