Nagy Gergő 2021-03-31
vegnum-d-vitamin

A mérsékelt égövben, vagy az attól északra található országokhoz hasonlóan Magyarországon is D-vitamin hiányban szenved a lakosság jelentős hányada az őszi- téli időszak végére.

Ennek elsődleges oka, hogy míg a legtöbb alapvető vitamin pótlása megoldható változatos étrend segítségével, a D-vitamin csak minimális mennyiségben található meg ételekben.
Ez a vitamin létfontosságú, hogy immunrendszerünk normálisan működjön, de a csontok és fogak egészségének fenntartásához is elengedhetetlen. Mindezek mellett segíti a kalcium és a foszfor felszívódását, és a normális izomműködést is.

Ősszel és télen azonban a Nap sugarai nem elég erősek, hogy az emberi szervezet elég D-vitamint termelhessen a segítségükkel, ezért szükség van külső segítségre. A Vegnum Multi-D egy olyan multivitamin D vitaminnal, ami erre a feladatra tökéletesen megfelel. Természetesen a Vegnum Multi-D nem csak az őszi és téli szezonban hasznos, hanem egész évben. Nevének megfelelően a D-vitamin mellett számos másik vitamin is megtalálható benne, szám szerint 18. A kapszula 29 egyéb növény kivonatát is tartalmazza.

És hogy hogyan fér ennyi minden egyetlen apró tablettába?

A válasz igen egyszerű: a növények legnagyobbrészt vízből állnak, így a hasznos mikrotápanyagok kivonva belőlük igen kis helyet foglalnak.
A Vegnum Multi-D 2000 NE (nemzetközi egység) D-vitamint tartalmaz, ami megfelel a hazai ajánlásoknak.
Egészítsd ki étrendedet értékes antioxidánsokban gazdag zöldség- és gyümölcs kivonatokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal!