Nagy Gergő 2020-07-16
szállás Balatonfüred

Amennyiben a Balaton partján töltenél el néhány kellemes napot, a nyári főszezonban számos remek választási lehetőség is adott, hiszen sok város vár remek strandokkal és kiváló nyári programokkal.

Azonban Balatonfüred különleges abban, hogy a főszezon elmúltával sem áll meg az élet, így vonzó célpont lehet az év egészében. Többek között a kulturális programok és közéleti rendezvények sora gondoskodik róla, hogy soha ne legyen unalmas a város. Talán a leghíresebb ezek közül a minden évben hagyományosan Anna napján megrendezett füredi Anna-bál, ami messze földről vonz látogatókat már a tizenkilencedik század óta.

Akár hajóval érkezel Balatonfüredre, akár nem, mindenképpen érdemes sétálnod egyet a Tagore sétányon, ami vitathatatlanul a Balaton-part egyik legszebb nevezetessége. A majdnem egy kilométer hosszú, fákkal és virágokkal szsgélyezett gyalogút mellett nem csupán hangulatos éttermek, bárok és szuvenírboltok váltják egymást, de található egy gyönyörű park és egy látogatóközpont, ami a balatoni vízi élővilágot mutatja be. Természetesen Balatonfüreden az aktív pihenés kedvelői sem fognak unatkozni, mivel őket várja például az Extrém Kalandpark. A Tamás-hegyhez hasonlóan a Koloska-völgyi Vadaspark is kiváló helyszín túrázásra.

Balatonfüred nem olyan város, ahová csupán egyetlen napra lenne érdemes utazni, vagyis fontos a megfelelő szállás kiválasztása is.

Ha Balatonfüreden szállást keres, mindenképpen meg kell említenünk a Pe-Ki Lux Apartmant.

Balatonfüredi apartmanunk egy új építésű ingatlan második emeletén található, és minden adott benne a kellemes pihenésre. A kielégítő alvásról kényelmes boxspring ágy gondoskodik. Amikor épp nem a várost járod, akkor sem fogsz unatkozni, mivel balatonfüredi apartmanunk korlátlan Wi-Fi-vel, laptoppal, könyvekkel, magazinokkal és HBO Go szolgáltatással vár. Ha főzni támadna kedved, arra is van lehetőség.

Amennyiben autóval érkezel, ingyenes, őrzött parkolót biztosítunk, de a kerékpárosokra is gondoltunk: kétkerekű járművedet tárolhatod a lépcsőházban az ajtó előtt tárolhatod.