Nagy Gergő 2019-03-16
Kertész Siófok

Amennyiben szeretne egy gyönyörű kertet megpillantani otthona ajtaján kilépve, hívja a Kertner Kertészetet kertészét!

Kertfenntartás és kertépítés Siófok területén, továbbá a Balaton vidékén  Balatonalmáditól egészen Balatonboglárig. Még egy elhanyagolt, rendezetlen telekből is hamarosan a pihenés és a rekreáció helyszíne lehet. A kertépítés folyamatát mindenképpen érdemes már a tényleges munka előtt jó előre megtervezni, mivel a kertépítők legnagyobb ellensége, egyben legjobb barátja, vagyis az időjárás bármikor közbeszólhat.

Ajánlott előre eldönteni azt is, hogy magvetéssel vagy gyepszőnyeggel történik majd a pázsit kialakítása, ugyanis bár az előbbi megoldás olcsóbb és jobban ellenáll a betegségeknek, ugyanakkor több törődést igényel, továbbá időigényesebb is. A kert építésekor nincs konkrét sorrend, aminek követéséhez mindig, minden esetben ragaszkodunk, mivel ez alkalmanként változhat, azonban többnyire az első lépés a terület megtisztítása a már nem kívánt növényektől, gyeptől, esetleg az ott található építési törmeléktől.

Ezt a nagyobb földtömegek mozgatása követi, amit mindenképp a növények telepítése előtt kell végrehajtani.

A tereprendezést követően, vagy akár azzal párhuzamosan a kerti építmények kivitelezése következik, mint például a térkövek, kerti szegélyek lerakása, vagy az öntözőrendszer kiépítése. Természetesen a végső fontos lépés a növények ültetése, telepítése.  Nem csupán kertje építésében, de karbantartásában is számíthat ránk.

Ne feledje: ha kert karbantartás és kertépítés Siófok környékén, akkor Kertner Kertészet!