Nagy Gergő 2019-10-03
shaggy szőnyeg

Melyik az a szőnyeg, ami extra puha és nagyon bolyhos – hát persze, hogy a shaggy szőnyegekre gondolunk.

Minden lakásban kell lennie legalább egynek (de lehetőleg többnek is). Számtalan színben és méretben elérhetőek, míg a szálhosszúságuk is igen eltérő. Közös jellemzőjük viszont a puhaság és hogy minden helységet nagyon otthonossá, barátságossá varázsolnak. Ezért is tudhatnak magukénak komoly rajongótábort. Aki szereti a shaggy szőnyeget, az bizony nagyon szereti. Azt még az sem tántorítja el tőle, hogy a takarításuk nem éppen a legegyszerűbb.

Aki szeret mezítláb járni, az biztos, hogy imádni fogja, mikor a talpa a shaggy szőnyeghez ér. Ezek a szőnyegek nagyon finom tapintásúak és még a legfázósabb lábakat is jólesően melengetik. Elsősorban hálószobába és nappaliba szokás őket használni, kifejezetten olyan helyeken, ahol nem nagy a jövés-menés, mert hosszú szálú szőnyeg lévén nem a legegyszerűbb dolog ezt a típust tisztántartani.

Komoly múltja van a shaggy szőnyegnek.

Az USA egyik legnépszerűbb szőnyegtípusának számított a 70-es években és azóta is töretlen a népszerűsége. Hol erőteljesebben, hol gyengébben, de szinte mindig jelent volt az elmúlt közel fél évszázadban a lakberendezési trendek között.

Hogyan készül a shaggy szőnyeg?

Gyakorlatilag a hosszú szálakat a szőnyegalapra ragasszák manapsággéppel, ezért megeshet, hogy eleinte még hullatja majd magát. Mivel nem minden szál tapad meg jól a szőnyeg alján ezért az első pár porszívózásnál lehetséges, hogy észreveszed majd a szőnyegszálakat, de nem ess pánikba. Nem kell azonnal visszarohannod a boltba, hiszen nem hibás szőnyeget kaptál, csupán a shaggy szőnyeg egyik jellemzője ez, hogy az első hetekben még kihallanak belőle a nem megfelelően odaragadt szálak.
Jellegzetessége, hogy sűrű, hosszú vagy kevésbé hosszú szőnyegszálakból áll, amit hurkolnak, és a szőnyeg hátoldalához rögzítenek. Nemcsak egyféle hosszban kaphatóak, tehát nem minden hosszúszálú szőnyegnek ugyanaz a hossza.


A shaggyszőnnyel bizony felelősség jár.

Mégpedig a takarítás felelőssége, mivel ezt a típust a lehető legtöbbször kell porszívózni. Heti kétszer legalább, mert a szőnyeg szálak csak úgy szippantják magukba a szöszöket és a port. Gyakran telepednek meg bennük poratkák is, ezért még lényegesebb, hogy megfelelően takarítsuk őket. Nem való gyerekszobába, étkezőbe, sem konyhába, mert itt jobban ki vannak téve a különböző ételfoltoknak, amiket nagyon nehezen lehet belőlük kiszedni.

A shaggy szőnyegek a klasszikus, örök divatot képviseli. Puha, dús magas szálai kényeztetik lábat és remekül mutatnak a szobába. Akik adnak a részletekre és szeretik a lakás minden pontját otthonossá tenni, azok biztosan megszeretik majd ez a szőnyeget.