Nagy Gergő 2019-07-20

A legtöbb gyerek életében eljön az úgynevezett „dinoszaurusz-vadász” korszak, amikor megőrülnek mindenért, ami ezekhez a lenyűgöző ősállatokhoz köthető.

A Jurassic-filmek elsöprő sikere óta egyébként is reneszánszukat élik a dinoszauruszok, és a Schleich gyűjthető játék dinoszaurusz figuráival most otthonodban tudhatod őket.

Minden egyes, aprólékos kézimunkával készült játék dinoszaurusz a lehető legélethűbb mása valódi megfelelőjének a tudomány mai állása szerint.

Jelenleg is rengeteg a fehér folt ezekkel az állatokkal kapcsolatban, azonban az egyre több régészeti leletnek és a legújabb tudományos módszereknek köszönhetően a paleontológia ma már viszonylag sokat tud róluk. Azonban hosszú út vezetett idáig: már az ókorban is találtak ősállat csontokat, azonban ezeket különböző mitológiai lények maradványainak hitték, mint óriások, sárkányok vagy griffek. Tudományos vizsgálatuk nagyjából kétszáz évvel ezelőtt indult be igazán, maga a dinoszaurusz kifejezés is ekkor született, ami rettenetes hüllőt jelent, azonban tudni kell, hogy a dínók nem voltak hüllők; legközelebbi mai rokonaik sem a krokodilok, hanem a madarak.

Bár jelenleg több, mint ezer fajukat különböztetjük meg, a  Játéktenger webáruházából is összeállíthatod a saját őslényparkod, ugyanis közel 30 féle dinoszauruszt találsz meg nálunk. Az olyan, mindenki által ismert „sztárok”, mint a Velociraptor vagy a Tyrannosaurus Rex mellett kevésbé ismert fajokkal is bővítheted a gyűjteményed, mint az Acrocanthosaurus.

Minden játék dinoszaurusz puha műanyagból készült, apró, lenyelhető darabok nélkül, így már akár 3 éves gyerekeknek is ideális játékok.