Nagy Gergő 2019-08-16

Az autó akkumulátor tulajdonképpen egy energiatároló eszköz, ami vegyi energiává alakítja és tárolja a töltésekor felvett áramot, majd fogyasztó rákapcsolásakor villamos energiává alakítja vissza azt. Az akkumulátor terhelés alatt nagyjából egy galvánelemhez hasonlóan működik.

Az autó akkumulátor az autó villamossági hálózatának a lelke, azonban sajnos élettartama még a legjobb gyártók termékeinek is véges.

Amikor az autó akkumulátor elhasználódik, pótlása nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre hihetnénk, és ha nem szaküzletben vásárol, könnyedén futhat bele számos problémába. Csak néhány példa: sokan árulnak hamisítványokat, raktárban elöregedett darabokat vagy egyszerűen rossz minőségű akkukat. A nem megfelelő minőségű autó akkumulátor nem csupán megbízhatatlan, de szélsőséges esetekben akár fel is robbanhat. Ha a több, mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Akku-Elemet keresi, minden kellemetlenség elkerülhető, és nem kell másokkal felesleges köröket futnia. Nem csupán akkumulátorokat, elemeket és töltőket forgalmazunk, hanem vállaljuk egyedi akkumulátorpakkok gyártását is kis- és nagy szériában, továbbá újítunk is fel akkumulátorokat.

Természetesen fordulhat hozzánk bármilyen szakmai kérdéssel is, a szakma minden csínja-bínja a kisujjunkban van.