Nagy Gergő 2020-05-13

Legyen szó akár nyaralásról, külföldi üzleti útról, városlátogatásról vagy tanulmányi útról, a balszerencse bármikor megtalálhatja, és ha bármilyen probléma is adódik, külföldön nehezebb lehet megoldani, mint hazai, ismert környezetben.

Van jónéhány tanács, amit érdemes megfogadni külföldön, hogy kisebb eséllyel keveredjen nagyobb bajba. Ilyen például, hogy érdemes társakkal vagy barátokkal közlekedni, ideális esetben 2-5 fős csoportban, mivel a felmerülő problémákat sokkal könnyebb kezelni, ha van velünk valaki, akiben megbízhatunk.

Nem ajánlott pénztárcáját és iratait mindenhová magával vinnie, különösen mindent egyetlen táskában, amit könnyen elhagyhat, vagy ellophatnak. Jobb az értékeket a szálloda páncélszekrényében tárolni.

Utazás alatt nem ajánljuk sem a nyaralós fotók túl gyakori posztolgatását a közösségi oldalakon, sem a túlzásba vitt alkoholfogyasztást.

Előbbi a leendő betörőkkel tudatja, hogy otthona jelenleg jó eséllyel épp üres, utóbbi pedig a zsebtolvajok számára teszi könnyű célponttá, akiknek a részegek kedvelt célpontjaik.

Magyarországon hozzászokott, hogy a csapvíz iható szinte mindenütt, azonban ez nem minden országban van így. Számos helyen nem tisztítják a vizet megfelelően, illetve rossz minőségűek a vezetékek, így elég komoly baktériumok szedhetőek össze a csapvíztől. Mondanunk sem kell, hogy a hasmenés vagy a gyomorgörcsök bármelyik nyaralást tönkretehetik. Az utcai árusok által kínált ételekkel is érdemes vigyázni, mivel a higiénia nem minden esetben kifogástalan.

Vannak azonban olyan váratlan helyzetek, amiket nem olyan könnyű kezelni, és ilyenkor az utasbiztosítás aranyat ér.

Az Axa utasbiztosítás online is megköthető, és csupán egy pár percet vesz igénybe. Számos további előnyökkel is rendelkezik, például nemzetközi fiók- és operatív központ-hálózatának köszönhetően magyarul beszélő asszisztencia szolgálatunk segíthetnek Önnek bárhol is járjon, méghozzá a nap 24 órájában, a hét bármelyik napján.

Utasbiztosításunk 18 éven aluli gyerekek számára kedvezményes áron érhető el. Az ideális ajánlatunk kiválasztásában kalkulátorunk lesz segítségére.