Nagy Gergő 2020-03-11
párizs

Párizs nem csupán Európa, de az egész világ egyik leglátogatottabb városa, sőt, sokak szerint a legszebb is.

A fény városa annyi látnivalót kínál, hogy még felsorolni is embert próbáló feladat, mindet meglátogatni pedig igen sok időbe kerülne. Még ha valaki egy hétig is járja folyamatosan a várost, akkor is számtalan, gyönyörű hely meglátogatásáról kell lemondania, azonban aki egyszer is Párizsban jár, visszajön, amint teheti.

A folyamatos pezsgés, a párizsi emberek életstílusa is felejthetetlen. Az élő, lélegző történelem, a hangulatos kávézók, parkok, a csodálatos Szajna, a romantikus hidak és a művészeti galériák sora is garantálja, hogy napról napra jobban szeressük a várost.

A francia főváros a divat fővárosa is, így sokaknak itt vásárolni egy igazi, valóra vált álom egy párizsi városlátogatás. Párizsban az összes vezető világmárka képviselteti magát, gyakran több üzlettel is. Természetesen ezeken kívül is számos kicsi, nyüzsgő piac várja a vásárolni, vagy csak nézelődni vágyókat. Mindenképpen meg kell még említeni az 1893-ban alapított Galeries Lafayettet, az egyik leghíresebb párizsi piacot, ami egyúttal Párizs egyik látványosságának is számít neobizánci üvegdómjával. Itt minden korosztály talál magának ruhákat, sőt, minden kedden és pénteken divatbemutatókra kerül sor. Itt található a világ legnagyobb parfümüzlete is.

Párizs másik híres nagyáruháza a Printems. Patinás helyről van szó, immár több, mint százötven éve várja a vásárlókat. Tetőteraszáról romantikus, feledhetetlen kilátás tárul szemünk elé.

Az Eiffel-torony előtt minden évszakban hosszú sorok kígyóznak, ezért mindenképpen érdemes online jegyet vásárolni. Ezt már hetekkel korábban meg kell tenni, és konkrét időpontra szól, de így elkerülhetőek a gyakran több órás sorok. Az Eiffel-torony ma már Párizs egyik legismertebb szimbóluma, így nehéz elhinni, hogy építője, Gustave Eiffel először Barcelonának ajánlotta fel eredetileg, azonban a spanyol város polgármesterének nem tetszett. Eleinte Párizsban sem volt népszerű, sokan ellenkeztek ellene építésekor, számos párizsi gondolta ugyanis, hogy elrontja a város látképét. Ma már évente hét millió ember keresi fel.

Egy párizsi városlátogatás a Challenge Hungary utazási iroda jóvoltából feledhetetlen élmény az év bármelyik szakaszában.