Nagy Gergő 2020-02-08
pizzéria

Ropogós tészta, mennyei fűszerek és szaftos feltétek. Ha neked is összefutott a nyál a szádban, bizonyára megennél egy ízletes pizzát.

Ha Zamárdiban vagy környékén jársz, semmiképp ne hagyd ki a Pizza Zamárdi eredeti, kemencében sütött pizzáit!

A pizzát legtöbben azért imádják, mert amellett, hogy nagyon finom, gyorsan elkészül és otthon, kényelmesen meg lehet enni. Van, aki csak a házilag szereti elkészíteni, más a pizzériában, egyenesen a kemencéből kivett pizzára esküszik. Mi a Pizza Zamárdinál ezeket próbáljuk ötvözni úgy, hogy a fatüzeléses kemencébőla forró pizza minél előbb az éhes megrendelőhöz jusson. A pizza házhozszállítás Zamárdi területére a lehető leggyorsabban történik, hiszen a langyos vagy kihűlt pizza márenyhén szólvasem az igazi.

Örök vita tárgyát képezi a pizzatészta milyensége.

Ki a vékonyra, ki a vastagra esküszik, ropogós legyen a széle, puha legyen a széle, a teljes tészta ropogjon vagy legyen mindenhol puha. Magyarországon általánosan a vékony pizzatésztát kedvelik, ami a szélén ropogós, akárcsak ahogyan az eredeti olasz pizzériákban is készítik. Az amerikaiak azonban vastag tésztát sütnek, gyakran töltött peremmel. Hazánkban is kaphatók már ilyen pizzák, sőt a calzone, azaz a töltött pizza is kedvelt verzió, utóbbit nálunk, a Pizza Zamárdi étlapján is megtalálod.

A feltétek terén is megoszlanak a vélemények. Sokan azt szeretik, ha maximum háromféle feltét van egy pizzán, más viszont úgy gondolja minél több, annál jobb. Mi ebben is igyekszünk mindenki kedvére tenni, kínálatunkban ugyanis az egyszerűbb, hagyományosabb kombinációktól a kiadós, mindennel megpakolt pizzákig bármit választhatsz. Így tehát a például a klasszikus paradicsom, sonka, sajt pizza mellett olyat is választhatsz, amin tízféle feltét kapott helyet. Húsimádóknak ajánljuk Hústorony pizzánkat, amire a mozzarella, bolognai szósz, paprika és lilahagyma mellé 5 húsfélét is teszünk, hogy az éhes, húsimádó férfiak is jól lakjanak.

Keresd pizzériánkat telefonon vagy a Netpincéren! A pizza házhozszállítás Zamárdi területén ingyenes, Szántódra, Balatonföldvárra és Balatonendrédre pedig jelképes összegért visszük ki a pizzád.