Nagy Gergő 2021-11-23
utángyártott patron

Kellemetlen az a helyzet, mikor a nyomtatóból kifogy a tintapatron és nincs kéznél tartalék, hogy folytatni tudjuk a munkát.

Ráadásul, sok márkához az eredeti toner meglehetősen drága és elképzelhető, hogy az üzletekben épp nincs is raktáron, így várni kéne, amíg leszállítják az alkatrészt számunkra. Ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni, amennyiben fontos nyomtatnivalónk akad.

Ebben lehet segítségünkre egy utángyártott tintapatron. Az ember ezen szó hallatán talán felkapja a fejét és egyfajta képzettársítás indul be, annak analógiájára, hogy ami utángyártott, az biztosan rossz. De a helyzet az, hogy az igazság ennél nem is állhatna távolabb.

Tehát utángyártott nyomtató patronnak nevezünk minden olyan nyomtatóhoz való kelléket, tonert és festékszalagot, amit nem az adott nyomtató-család hivatalos gyártója állít elő. Ezeket a nem eredeti nyomtató kellékeket nevezzük gyüjtő nevükön utángyártottnak.

Egy másik megnevezés, ami alkalmas lenne ezekre a termékekre a ‘kompatibilis’ vagy ‘for use’ kifejezés is, de ezeket a megnevezéseket kevéssé ismerik a hétköznapi nyelvben. A tonerek, tintapatronok esetében az egyszerű felépítésű modelleket sok esetben gazdaságosabb legyártani, mint begyűjteni az üreseket, s ezeket újra előállítani több bonyolult, olykor speciális eljárás szerint. Az utángyártott tintapatronok nagy előnye, hogy jelentősen olcsóbban szerezhetőek be az eredeti kiszereléseknél, és tartósságuk, élettartamuk nem marad el az eredeti termékekétől.

Ne féljen tehát az utángyártott nyomtató-alkatrészektől, használja bátran weboldalunk keresőjét, és találja meg saját típusához való tintapatronját, olcsóbban, mint az eredeti gyártó által kitüntetett ár. Folytassa még ma nyomtatási munkáit, ne hagyja, hogy egy kifogyott tintapatron hátráltassa Önt munkájában.