Nagy Gergő 2020-02-08
szimpla-sirko-3-min

Családi vállalkozásunk több mint harminc éve nyújt minőségi szolgáltatásokat a gyászolóknak.

Leginkább síremlékek készítésével foglalkozunk, de többek között sírhelyeket is építünk ki, készítünk urnakriptákat, speciális technológiával fotorealisztikus kőgravírozást végzünk és emléktáblákat is készítünk.

Síremlékek készítéséhez a gránit az egyik legjobb alapanyag, nem véletlenül nevezik nemes kő alapanyagnak a sírkövesek. A gránit rendkívül kemény, épp ezért időtállósága miatt ideális síremlékek anyagául. Meglehetősen nehéz vele dolgozni, azonban gyakorlatilag örökké tart, és a család részéről sem igényel a portörlésen kívül semmilyen karbantartást. Színe igen változatos lehet, ugyanis éjfeketétől egészen világos színekben is létezik; a leggyakoribbak a barna, vörös, szürke, fekete, zöld, rózsaszín, olíva és kék. Mintázata és felületi struktúrája is igen nagy változatosságot mutat.

Gránit sírkövek mellett természetesen rendelhetők tőlünk mészkő, műkő vagy márvány síremlékek is.

A szimpla sírkövek mellett készítünk dupla sírköveket is. Dupla sírhelyekre ezeket érdemes inkább választani. A dupla sírkövek többnyire 200×200 centiméteres alappal készülnek. Az általunk készített dupla sírkövekre is jellemző minden, ami többi termékünkre is; ilyen például a hosszútávú garancia, a tetszés szerint választható forma és szín, a polírozott felület és a fényezett élek.

Síremlékek faragása mellett a régi darabok felújításával is foglalkozunk. Tapasztalatunknak és szakértelmünknek köszönhetően számunkra nincs veszett ügy, még a legrégebbi, már omladozó sírköveket is képesek vagyunk teljesen felújítani és újszerű állapotba hozni. A sírkövek számos módon károsodhatnak, például megrepedezhetnek a fagy miatt, megsüllyedhetnek, elveszíthetik eredeti fényük, elszíneződhetnek és karcolódhatnak is. A mészkőből készült síremlékek emellett hajlamosak mohásodni is. Ennek eltávolítása is látványos változást jelent. Az impregnálás is egyre népszerűbbnek számít manapság, ami egy olyan eljárása, ami a sírok víztaszító anyaggal történő bevonását jelenti. Ezt érdemes még az előtt elvégeztetni, hogy a fagyok és a nedvesség károsítaná a sírkövet.

Szolgáltatásaink az egész országban elérhetőek, rövid határidővel.