Nagy Gergő 2019-02-28
deisgn terminal

A Design Terminal bejelentette, hogy V4 Startup Force néven startup-ösztöndíjat indít a visegrádi régióban.

Az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósulhat meg idén ősszel. A V4 Startup Force célja a régión belüli startupok és nagyvállalatok együttműködésének támogatása, ezáltal az országok közötti üzleti kapcsolatok előmozdítása.

Rekordjelentkezés a Design Terminal startup-programjába.

A Design Terminal őszi startup-mentorprogramjára augusztus 5-én rekordot döntően zárult a jelentkezés – írja az intézmény közleménye. Eszerint 5 kontinensről, 56 országból jelentkezett több mint kétszáz pályázó, köztük a legnagyobb startup-ökoszisztémákból, mint Németország, Észtország, Nagy-Britannia és az USA, ahonnan több mint 10 jelentkezés érkezett.

Az olyan fejlődő területekről, mint Afrika és Brazília is érkeztek pályázatok.

A közlemény szerint trendként figyelhető meg, hogy a jelentkezők nagy része egészségügyi és oktatási megoldást kínál, ám számos más iparág is képviselteti magát a pályázók között. A legjobb négy, országonként egy, a mezőnyből kiemelkedő startup részt vehet egy 10 napos, intenzív budapesti mentorprogramon, majd egy 8 napos tanulmányúton a visegrádi régióban. Jelentkezési határidő:  augusztus 24.