Nagy Gergő 2021-01-22
vagyonosodási vizsgálat

A Dr. Gaál András Ügyvédi irodánk immár több, mint másfél évtizede nyújt ügyfeleinek szakszerű és megbízható jogi szolgáltatásokat.

Elsősorban adózási kérdések, illetve adóellenőrzések és adózási problémák megoldására szakosodtunk. Munkatársaink nagy része rendkívül tapasztalt adójogász, aki korábban köztisztviselőként dolgozott az adóhatóság (NAV, korábban APEH) különböző részlegeinél, ezért belülről ismeri a hatóságok működését. Elsősorban adóellenőrzési esetekkel, vagyonosodási vizsgálatokkal, jövedéki ügyekkel, szerződések adójogi megítélésével, felszámolással, valamint könyvvizsgálati és adójogi cégátvilágítási ügyekkel kapcsolatos ügyeket vállalunk.

Mindezek mellett szakértelmünk a gazdasági büntetőjog területére is kiterjed. Talán kijelenthető, hogy védekezési szempontból az egyik legnehezebb, ezért a legnagyobb felkészültséget igénylő bűncselekményi kategória a gazdasági bűncselekmények köre. Ezek közé tartozik például a hűtlen kezelés, a csődbűncselekmény, a költségvetési csalás, vagyis az adócsalás vagy a sikkasztás. Ezen ügyek igazi nehézségét az adja, hogy az eredményes védelmi taktika kidolgozásához nem elég, ha ismerjük a büntetőjog szabályait, de ismerni kell az egyes gazdasági eseményeket, területeket szabályzó ágazati jogszabályokat is.

Ügyvédi Irodánk kártérítési ügyek képviseletét ellátja, méghozzá mind a károsult, mind a hozzátartozói oldalról.

Amennyiben minket bíz meg, biztos lehet benne, hogy tapasztalt és szakképzett biztosítási szakjogász látja el a biztosítási és kártérítési ügyének képviseletét. Egy közlekedési baleset sajnos bárkivel előfordulhat, és a kárigények érvényesítése gyakran szakembert igényel. Továbbá számíthat ránk üzemi balesetek miatti kárigények érvényesítésében, illetve munkajogi kártérítési igények képviseletében is. Egyebek mellett a jó hírnév megsértéséből eredő kártérítési igények érvényesítésében is segítségére lehetünk.

Elsődleges nyelvünk a magyar, azonban szükség esetén kifogástalan angol jogi szaknyelven is ellátjuk feladataink.