Nagy Gergő 2020-01-30
páramnetesítő

A jó közérzethez és a kellemes levegőhöz elengedhetetlen, hogy a levegő páratartalma ideális legyen. Hogy az pontosan mennyi?

A válasz 55-60%-os relatív páratartalom. Ez az érték azt határozza meg, hogy bizonyos hőfokon hány százalékra van attól az értéktől, amikor már kicsapódik a pára. 100%-os értéknél már víz folyik a felületen, 99% körül köd képződik. Arelatív páratartalom jelentős mértékben függ a hőmérséklettől is. A magas páratartalmú környezetben az emberek kényelmetlenül érzik magukat, és ilyenkor még a bőr hőleadása sem zavartalan.

Ennek köszönhetően például autószalonok, kiállítótermek, gyárak vagy könyvtárak gyakran gépi párátlanításra szorulnak. A megoldást egy halk páramentesítő jelenti. Úgy teszi kellemessé a levegőt, hogy közben a zajszennyezése alacsony marad.

Uszodákban, wellnessfürdőkben és mindenütt, ahol beltéri medence van, hatványozottan szükséges a párátlanítás.

A nagyobb víztömegek elképesztő mennyiségű nedvességet juttatnak a levegőbe, ami már az épületeket is károsítja. Amennyiben a levegő relatív páratartalma tartósan 75% fölött van, a nedvesség lecsapódik a falakra is. Ez a pára azonban nem csupán víz, hanem tartalmazza a medencék tisztítására használt vegyszereket is, amik a falakba szivárogva a vakolat lehullását okozhatják, sőt, akár az épület fém vázát is korrodálják. Az épületek károsodása gyorsabban végbe megy, mint ahogy a legtöbben gondolnák, extrém esetben néhány óra is elég.

Medencés helyiségbe kis-teljesítményű légszárító készülék már nem elég, azonban a VízExpert Kft. nagy teljesítményű, mégis halk páramentesítő készülékei tökéletes választást jelentenek. Az, hogy pontosan milyen típusra van szükség, számos dologtól függ. Ilyen például alevegő és a medence hőmérséklete, a relatív páratartalom vagy a medencetér mérete. A választásban természetesen a segítségére lesznek szakértő munkatársaink.

Amennyiben tőlünk vásárol, mi beszereljük a készüléket, továbbá Pest megye területére ki is szállítjuk azt. A szervizelést is ránk bízhatja, termékeinkre emellett 3 éves gyártói garanciát vállalunk.