Nagy Gergő 2019-12-27

Egy jó masszázs nem csak a testnek, hanem a léleknek is kellemes.

A mai stresszes életmód és a gyakori ülőmunka miatt szinte alig van olyan ember, akinek ne lenne szüksége rendszeres masszázsra. A svédmasszázs egy kifejezetten a testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázsfajta. Nagyon jól alkalmazható az izmok regenerálására, a bőr, a keringés és a nyirokrendszer állapotának javítására, stressz és szorongás oldására, görcsoldásra. Nem véletlen tehát, hogy gyógymasszázsként az orvostudomány által is elismert és alkalmazott módszer.

A svédmasszázs segédeszköz nélkül, kézzel végzett mechanikus masszázs módszer, melyhez a masszőr általában krémet vagy választható illatú aromaterápiás illóolajat használ.

Egy teljes testmasszázs körülbelül egy órát vesz igénybe, gyakori azonban, hogy valaki csak hátmasszázst vagy láb, illetve talpmasszázst kér. Irodában dolgozók, illetve más ülőmunkát végzők számára igazi felfrissülést jelent egy alapos hát-, váll-, nyak- és derékmasszázs.

A hátmasszázs során a vendég hason fekszik, bokája alá a masszőr hengerpárnát helyez, hogy izmai ellazuljanak, az éppen nem kezelt testrészeket pedig letakarja. Az életmódból adódóan legtöbbeknél a vállés a lapocka környékén találhatók gócok, görcsös csomók, ezeket a masszőr megfelelő technikával fellazítja, eloszlatja. A gyógymasszázs hatására az izomzat és a kötőszövet keringése felélénkül, könnyebben jut a szervezet oxigéndús vérhez. Az oxigén lazít és oldja a merevséget, így ez a masszázs által sokkal könnyebben történik. A szövetek közti pangó folyadékok, melyek az ödémás, vizesedésre hajlamos végtagokért felelősek, a svédmasszázs alatt a kiválasztórendszerbe kerülnek, ahonnan vizelet formájában eltávoznak.A svédmasszázs kitűnő módszer lehet a reumatikus panaszok enyhítésére is.

A svédmasszázs felszabadító élményét és testi-lelki jótékony hatásait Ön is élvezheti a Betekints Hotel Veszprém egyik masszázsszobájában, ahol Kapuvári Virág várja Önt előzetes időpontegyeztetés alapján.