Nagy Gergő 2019-03-15

Türkizkék tenger, csodálatos természeti adottságok, víz alatti barlangok, kikapcsolódás, sportolási lehetőségek és sok-sok látnivaló.

A Jón-tengeri szigetek legdélebbi tagja, Zakynthos nyaralás céljából kitűnő választás, hiszen mindezt biztosítja az odautazók számára.

Mindent megtalálsz ezen a szigeten, amit csak vársz egy tengerparti nyaralástól. Az észak-nyugati részen található a méltán híres Navagio Beach, amiről már talán az is látott fotót, aki sosem keresgélt görög utazások után. A mesébe illő szépségű öböl homokos partján egy jellegzetes hajóroncs helyezkedik el, melyhez több legenda is fűződik.

Naponta többszáz turista látogat el ide és próbálja ki a strand nyújtotta élményt és lehetőségeket. Ha nem vágysz az öböl kissé zárt strandjára, a déli, dél-keleti partoknál hosszan elnyúló, lassan mélyülő partszakaszokat ajánljuk, itt találhatók ugyanis a legszebb strandok.

Itt van Zakynthos turista-központja rengeteg szállodával, szórakozóhellyel és sportolási lehetőséggel. Érdemes ellátogatni a sziget székhelyére is, ahol régmúlt idők építészetének maradványait tekinthetjük meg.

Zakynthos már az ókorban alkotásra csábította a művészeket.

Nagy nevű költőket, zeneszerzőket és festőket egyaránt megihlette ez a csodálatos sziget – olyannyira, hogy festőiskolát is alapítottak. Aki kíváncsi ezekre a páratlan tájakra, a természeti kincsekre, annak az északi partokat javasoljuk. Anafonitriakis hegyi falu kolostorával, a Kék Barlang és a már említett Navagio strand is itt helyezkednek el.

Zakynthos nyaralás szempontjából felejthetetlen élményt nyújt minden látogatónak, legyen a célja romantikus kikapcsolódás, aktív pihenés vagy családi nyaralás.