Nagy Gergő 2020-06-29

A nyári hőség a fiatal, életerős szervezetet is megviseli, de idősekét különösen. Gyakran tapasztalhatunk fáradtság érzetet, enyhe szédülést, fejfájást. Vérnyomást mérni nem csak a diagnosztizált vérnyomás betegséggel küzdőknek szükséges, néha bizony érdemes mérést végezni az egyébként egészségeseknek is.

HOGYAN MÉRJÜK A VÉRNYOMÁSUNKAT HELYESEN?

– Mérés előtt érdemes 5 percet nyugalomban ülni, nem dolgozni, nem mozogni.
– Mérés előtt 1 órával ne igyunk kávét, ne dohányozzunk, mert ezek befolyásolják az értékeket.
– A mérést ülve, fedetlen felkaron végezzük. Támasszuk meg az alkart.
– Ha csuklós a vérnyomásmérőnk, tartsuk úgy a kezünket, hogy az eszköz szívmagasságban legyen. Felkaros mérőnél a mandzsetta már eleve megfelelő magasságba kerül.
– A mérés alatt ne beszéljünk, ne mozogjunk. Vegyünk lassú, mély lélegzeteket.
– Ha egymás után kétszer szeretnénk mérést végezni, várjunk a másodikkal legalább egy percet, hogy a vénákra gyakorolt nyomás csökkenjen.
– Aki rendszeresen méri a vérnyomását, vezessen róla naplót, illetve minden nap ugyanazokban az időpontokban végezze el a mérést.

Vérnyomásmérő minden háztartásba kell még akkor is, ha nem jellemző sem a magas, sem az alacsony vérnyomás a családban.

A Gyógyline online gyógyszertár és gyógyászati segédeszköz bolt kínálatában minőségi, megbízható automata vérnyomásmérők találhatók.

Az automata vérnyomásmérők azok a típusok, melyeket nem kell kézzel pumpálni, a készülék maga fújja fel gombnyomásra a mandzsettát. A legjobb márkák (pl. Omron és Hartmann) felkaros, illetve csuklóra tehető vérnyomásmérőit kínáljuk. Akár külön felkar mandzsetta is kapható nálunk, ha az Ön meglévője cserére szorul.

A Gyógyline a fővárosi Gyógyhír Patika több mint 10 éve működő webáruháza, mely legálisan és szigorúan ellenőrzött keretek között forgalmaz gyógyszereket, étrend kiegészítőket, homeopátiás szereket és gyógyászati segédeszközöket egyaránt. Rendeljen megbízható forrásból, sorban állás nélkül, kényelmesen! Megújuló akciókkal és törzsvásárlói programunkkal még kedvezőbb áron juthat termékeinkhez.