Nagy Gergő 2020-07-24

A merevedési zavarok egyáltalán nem számítanak ritkaságnak, hiszen a felmérések tanúsága szerint minden második férfi tapasztalt valamilyen potenciazavart.

A merevedési zavar azt jelenti, hogy hiába alakul ki megfelelő nemi vágy, akkor sem lesz elégséges a hímvessző merevsége, ami lehetetlenné teszi a közösülést. Ennek egyaránt lehetnek szervi és lelki eredetű okai is, és különösen kellemetlenné teszi, hogy nagyon sokan tévesen azonosítják a nemi vágy hiányával.

Szerencsére jó néhány természetes módszer létezik, amivel lehetséges a potencia növelése. Érdemes például leszokni a dohányzásról. A merevedési zavarokkal küzdő férfiak döntő többsége erős dohányos, ami természetesen nem a véletlennek köszönhető, hiszen a cigaretta nem „csupán” a tüdőre van rendkívül káros hatással, de azokat a véredényeket is roncsolja, amelyek befolyásolják a merevedési képességet. A dohányzásról történő leszokás azonban nem jelent azonnali eredményeket, hiszen a szervezetnek nagyjából egy teljes év kell, mire a kellő mértékben képes regenerálódni.
A dohányzás mellett az elhízás is könnyedén okozhat gondokat a szexuális életben. Ennek egyik oka, hogy a zsírszövet ösztrogénné alakítja a tesztoszteront, és alacsonyabb tesztoszteronszinttel nehézségekbe ütközhet a szükséges merevedés elérése. Fogyáskor a koleszterinszint is alacsonyabb lesz, ami segíti a vérkeringést.

A visszafogottabb alkoholfogyasztás is hatásos lépés lehet a potencia növelése érdekében.

Az igaz ugyan, hogy kisebb mennyiségű alkohol ellazít és növelheti a vágyat, azonban a túlzásba vitt italozás mind rövid, mind pedig hosszútávon árt a potenciának.

A munkahelyi stressz vagy a szüntelen szorongás is állhat a potencia problémái mögött. Ezért mindenképpen megéri kicsit lazítani, vagy akár szakember segítségét kérni, ha a lelki problémákat nem sikerül önállóan orvosolni.

Természetesen a Walmark webáruháza is kínál természetes megoldást a potencia növelésére. Ilyen például a Liderin étrendkiegészítő. A benne található fenyőkéreg-kivonat segíti a helyi keringést, mivel növeli a vérerek áteresztőképességét. A ginzeng a merevedést, és annak fenntartását segíti elő, míg a maca gyökér az állóképességet és az energiát növeli.
Amennyiben további kérdéseid merülnének fel, fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz!